Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Membrii „DA”, cu o nouă solicitare către Parlament, Președinție și Guvern

6 noi. 2015,, 15:01  
4874 2

Membrii „DA”, cu o nouă solicitare către Parlament, Președinție și Guvern
Foto : jurnal.md

Reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” au inițiat o nouă campanie de colectare a semnăturilor, în vederea implementării votului electronic. Campania este destinată cetățenilor moldoveni aflați peste hotarele țării și are drept scop facilitarea participării acestei categorii de alegători la procesul electoral, notează NOI.md.

Autorii demersului cer adoptarea și implementarea cadrului normativ privind aplicarea votului electronic, începînd cu următorul scrutin electoral, fie că va fi vorba de alegeri anticipate sau alegeri la termen. Petiția poate fi semnată on-line de cetățenii moldoveni din diasporă, în perioada 6 noiembrie – 6 decembrie.

„Noi, subsemnații, cetățeni ai Republicii Moldova, aflați la ora actuală în străinătate din cauza situației economice, sociale și politice extrem de complicate din țară, contribuabili prin remitențe la menținerea stabilității financiare a țării, constatăm că situația complexă în care a ajuns statul poate fi schimbată doar prin implicarea tuturor cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv a celor din străinătate, cărora nu le este asigurat pe deplin dreptul la vot”, se arată în textul petiției.

Petiția urmează a fi înaintată reprezentaților Parlamentului, Președinției și Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?