Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4020

Un străin i-a propus mită de 2.500 de euro unui polițist de frontieră

6 noi. 2015,, 13:45  
2303 0

Иностранец c поддельными документами пытался дать взятку на границе Молдовы
Foto: noi.md

Doi cetățeni străini au fost reținuți la frontieră, după ce unul dintre ei i-a propus mită unui angajat al Poliției de Frontieră. Incidentul a avut loc la punctul de trecere ,,Giurgiulești-Galați”.

Astfel, în dimineața zilei de 5 noiembrie pe sensul de intrare în Republica Moldova, s-au prezentat doi cetățeni străini, unul dintre care s-a legitimat cu acte de identitate eliberate de autoritățile bulgare.

În cadrul verificării documentelor, polițiștii de frontieră au observat indici de falsificare în pașaportul și cartea de identitate.

Cercetările au scos la iveală faptul că în pașaport este substituită pagina cu datele personale, iar cartea de identitate prezentată la control nu îndeplinește condițiile de formă și fond.

În timpul documentării cazului, celălalt bărbat, cetățean al Turciei, a încercat să mituiască angajatul Poliției de Frontieră, propunându-i 2.500 euro pentru a autoriza trecerea frontierei de stat cu acte false.

Deşi poliţistul de frontieră i-a avertizat pe cetățenii străini, persoanele nu au vrut să renunţe, moment în care a fost sesizat CNA Sud şi Procuratura Anticorupţie.

Astfel, cei doi bărbați, de 35 și respectiv 20 de ani, au fost reţinuți în flagrant delict, în biroul de serviciu, în momentul transmiterii sumei de 2.500 euro.

Pe marginea acestui fapt a fost iniţiată o urmărire penală. Bărbatul care a prezentat la control documentele false riscă o amendă în mărime de până la 6.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Persoanele au fost reţinute pentru 72 de ore, ambii aflându-se în prezent în custodia CNA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?