Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Gherman a relatat despre implicarea lui Filat în tranzacția de la BEM

6 noi. 2015,, 10:28  
9314 2
Герман рассказал о причастности Филата к сделке в BEM
Foto: profit.md
Fostul șef al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare Artur Gherman, demis de Parlament la sfîrșitul lui martie curent, a declarat că a devenit incomod pentru liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, fostul premier Vladimir Filat, deoarece încă în 2013 a calificat drept greșiți pașii în privința Băncii de Economii, unde statul a cedat controlul unui investitor privat, relatează NOI.md.

În cadrul emisiunii „Interpol”, difuzate de canalul de televiziune TV7, Artur Gherman a recunoscut că deținea informație despre situația de la bancă în 2013, știa că în spatele presupusei tranzacții se afla Ilan Șor, avertiza că pașii întreprinși față de BEM sînt o mare greșeală, care va lovi ca un bumerang partidul, și că există alte căi de soluționare a problemelor, dar în PLDM nu l-a ascultat nimeni, din contra, era întrebat ce anume vrea să obțină. Tot atunci, relațiile lui Artur Gherman cu PLDM, care l-a înaintat în acest post, s-au răcit.

Ex-președintele CNPF a recunoscut că în august 2013 i-a telefonat o dată liderul PLDM, Vladimir Filat, care l-a întrebat: „Tu ce, ești aici unicul luptător pentru adevăr?” și în genere a vorbit cu el urît, arogant și după aceasta contactele s-au întrerupt.

Artur Gherman a menționat că știa în interesele cui se realizează tranzacția la BEM, că în spatele ei se află Filat și Șor. În același timp, după părerea lui, Ilan Șor nu putea obține controlul la BEM fără înțelegeri ample la nivel politic. Ex-președintele CNPF consideră că toată istoria cu BEM n-ar fi ajuns publică dacă Filat nu și-ar fi deteriorat relațiile cu Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?