X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

A fost publicat proiectul „foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-media

5 noi. 2015,, 17:30  
2102 0

Опубликован проект „дорожной карты” для развития средств массовой информации
Foto: ipn.md

Acţiunile care trebuie întreprinse pentru a îmbunătăţi situaţia din domeniul mass-media se regăsesc în proiectul „Foii de parcurs”, elaborată în cadrul primului Forum media din Moldova şi care a fost publicat pe pagina web a Forumului mediaforum.md/event, transmite IPN.

În proiectul „Foii de parcurs” sunt formulate principalele constrângeri care împiedică dezvoltarea instituţiilor mass-media şi un plan de acţiuni pentru a elimina aceste constrângeri şi a asigura condiţiile necesare pentru dezvoltarea sustenabilă, crearea şi consolidarea unui climat de concurenţă loială şi independenţă editorială a instituţiilor mass-media din ţară. Până pe 12 noiembrie, jurnaliştii, managerii şi alţi colaboratori ai instituţiilor mass-media pot transmite propuneri de îmbunătăţire a proiectului, care vor fi analizate de grupul de iniţiativă, format din reprezentanţii organizatorilor şi facilitatorii atelierelor tematice care au avut loc în cadrul Forumului mass-media 2015.

Versiunea completată a „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-media în Republica Moldova va fi transmisă autorităţilor naţionale (Preşedintele, Parlamentul şi Guvernul, ministerele şi alte instituţii abilitate), ambasadelor şi reprezentanţelor străine, organizaţiilor internaţionale care monitorizează dezvoltarea democratică a Moldovei.

Proiectul „Foii de parcurs” poate fi accesat pe pagina web mediaforum.md/event, la rubrica „Documente”. Propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail: [email protected].

Forumul mass-media 2015 a fost organizat de Consiliul de Presă din Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Asociaţia Presei Electronice (APEL) şi Centrul Tânărului Jurnalist (CTJM). În total, în cele două zile (27-28 octombrie), la Forum au participat circa 170 de jurnalişti, editori, manageri media, alţi reprezentanţi ai instituţiilor de presă, reprezentanţi ai autorităţilor, ai unor ambasade si reprezentanţe străine.

Desfăşurarea Forumului a fost finanţată de Programul mass-media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Consiliul Europei şi Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Guvernul Suediei şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?