X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ignatiev li s-a plîns austriecilor de disensiuni cu Chișinăul

4 noi. 2015,, 18:00  
4032 1
Игнатьев пожаловался австрийцам на разногласия с Молдовой
Foto: novostipmr.com
Procesul de negocieri dintre Transnistria și Moldova nu poate fi considerat pozitiv, iar perspectivele formatului „5+2” sînt vagi. Acesta este mesajul principal al șefului diplomației transnistrene, Vitali Ignatiev, enunțat în cadrul întrevederii cu diplomații austrieci, notează NOI.md cu referire la Agenția de Știri „Novosti Pridnestrovia”.

Ignatiev a menționat că procesul de negocieri dintre Transnistria și Moldova nu favorizează relațiile reciproce dintre ambele părți. Aceasta ține, potrivit spuselor lui, de pașii autorităților moldave pentru blocada economică a RMN, limitarea libertății circulației și urmărirea penală din motive politice a cetățenilor din stînga Nistrului. El a specificat că acțiunile autorităților moldave în vederea izolării Transnistriei duc la reducerea potențialului republicii și înrăutățirea relațiilor cu partenerii internaționali, inclusiv cu țările Uniunii Europene.

Părțile au acordat atenție susținută procesului de negocieri în formatul „5+2”. Austria, reprezentanții corpului diplomatic al căreia s-au întîlnit cu ministrul de externe al autoproclamatei RMN, în anul 2017 va deține președinția în OSCE. Organizația acordă atenție sporită procesului de reglementare pe cale pașnică a conflictului transnistrean. Ignatiev însă și-a exprimat scepticismul în legătură cu perspectivele acestui format în condițiile actualei politici promovate de Chișinău față de regiunea din stînga Nistrului.

Formatul „5+2” prevede negocierile părților în conflict – Moldova și Transnistria, cu participarea țărilor garante – Rusia și Ucraina, OSCE – în calitate de mediator, Uniunea Europeană și SUA – în calitate de observatori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?