X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Brega: Activitatea Parlamentului este parțial blocată de Guvern (VIDEO)

4 noi. 2015,, 14:47  
3150 4

Brega: Activitatea Parlamentului este parțial blocată de Guvern
Foto : noi.md

Din cauza faptului că Guvernul în exercițiu are împuterniciri limitate, este afectată buna desfășurare a activității Parlamentului. Declarația aparține premierului interimar, Gheorghe Brega, care a prezidat astăzi prima ședință a executivului demis, notează NOI.md.

Potrivit lui Brega, guvernul actual nu este în drept să avizeze proiectele de legi parvenite de la Parlament, iar asta va duce la blocarea procesului legislativ. Premierul interimar se arată convins că legea trebuie modificată astfel, încît prerogativele guvernului în exercițiu să fie lărgite.

„Primim tot felul de mesaje în ultimul timp, prin care oamenii se întreabă de ce Guvernul nu ia decizie într-o chestie sau alta. Vreau să precizez că Guvernul, potrivit legii, este limitat în acțiunile sale. Domnule Cibotaru, poate începeți a modifica legea aceasta, în partea ce se referă la adoptarea avizelor la proiectele de legi, pentru că astfel blocăm atît activitatea noastră, cît și cea a Parlamentului parțial”, a spus Brega la începutul ședinței.

Ministrul Justiției, Vladimir Cibotaru, a anunțat că instituția a inițiat deja un studiu cu privire la atribuțiile guvernelor aflate în demisie. După finalizarea acestui studiu, urmează a fi elaborat un proiect de lege care va reglementa mai explicit acest domeniu.

„Doar o simplă hotărîre a Curții Constituționale nu este suficientă pentru a formula exhaustiv atribuțiile Guvernului în demisie sau atribuțiile care nu-i sînt proprii”, a punctat Cibotaru.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?