X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume intenționează să se extindă pe piața Moldovei

4 noi. 2015,, 12:15  
2538 0

Одна из крупнейших в мире финансовых групп хочет выйти на рынок Молдовы
Foto: gandul.info

Reprezentanții ING Bank România, parte a instituției financiare internaționale de origine olandeză ING Group, și-au anunțat intenția de a se extinde pe piața Moldovei. Ei au făcut acest anunț în cadrul întrevederii cu vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Stephane Bride. În perioada 3-4 noiembrie, ING Bank efectuează o vizită de evaluare cu scopul de a estima potențialul extinderii acestei instituții în țara noastră.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, în cadrul întrevederii a fost abordată situația economică din țară, oportunitățile investiționale, climatul de afaceri, sectoarele atractive pentru investitori. Ministrul Economiei a remarcat interesul autorităților pentru atragerea investițiilor străine, în special, în sectorul bancar.

Stephane Bride a specificat rolul important al sectorului bancar în asigurarea stabilității macroeconomice a țării și disponibilitatea autorităților de a iniția reforme serioase pentru depășirea cît mai grabnică a crizei din acest sector. Potrivit spuselor lui, apariția pe piață a unor noi jucători va facilita accesul la finanțare a mediului de afaceri, va stimula iniţiativa antreprenorială, ceea ce, în final, va genera noi proiecte investiționale și noi locuri de muncă.

La rîndul lor, reprezentanții ING Bank și-au exprimat interesul pentru piața moldovenească, menționînd că au o experiență de succes la nivel regional în România, Polonia, Slovenia, Ungaria și Ucraina. Doar în România aceștia au creat o rețea de peste 200 de unităţi bancare. La nivel internațional banca are reprezentanțe în peste 40 de țări din Europa, America de Nord, America Latină, Asia și Australia.

În cadrul vizitei în Moldova reprezentanții ING Bank vor avea un șir de întrevederi cu reprezentanții Guvernului, Băncii Naționale, instituțiilor internaționale, mediului de afaceri etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?