X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Vameșii români au reținut sîngele donatorilor din Moldova

3 noi. 2015,, 16:30  
3882 0
Сотрудники румынской таможни задержали донорскую кровь из Молдовы
Foto: rtr.md
Angajații vămii românești au blocat cele două mijloace de transport cu sînge donat de cetățenii Moldovei pentru victimele incendiului din clubul „Colectiv” din București. Drept temei a servit faptul că nu au fost îndeplinite toate formalităţile la transportarea sîngelui donatorilor, scrie adevarul.ro.

Autospecialele, care transportau aproape 600 de litri de sînge, au fost blocate în punctul de frontieră Albița la aproximativ ora 22.00.

„Orice marfă care intră în spaţiul comunitar, indiferent că este vorba de o donaţie sau de un transport de marfă obişnuit, trebuie să fie însoţită de o serie de documente necesare întocmirii declaraţiei vamale. În cazul de faţă, transportul nu avea toate actele necesare întocmirii acestei declaraţii. Ne-am trezit cu cele două maşini cu sînge în vamă, fără să ştim nimic. Nu ne-a avizat nimeni de la Ministerul Sănătăţii să dăm drumul transportului. Autoritatea vamală nu putea permite intrarea în ţară a unui transport fără declaraţie legală”, a declarat pentru „Adevărul” Marius Costache, adjunctul şefului Biroului Vamal Albiţa.

Aproape patru ore au aşteptat cele două autospeciale încărcate cu sînge, pînă cînd însoţitorii transportului au primit de la Chişinău toate documentele cerute de vameşii români. După care luni dimineață ele au reușit să intre pe teritoriul României.

Amintim că sute de cetățeni ai Moldovei au donat sînge pentru victimele incendiului, care s-a produs la 30 octombrie în România, reacționînd în acest mod la apelul medicilor români. Duminică seară a fost expediat în România primul lot de sînge colectat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?