X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Socialiștii propun simplificarea procedurii de obţinere a cetăţeniei Moldovei pentru milionarii străini

3 noi. 2015,, 09:30  
2293 1
Cоциалисты предлагают упростить получение гражданства Молдовы для иностранцев-миллионеров
Foto: moldova.org
Deputaţii din Partidul Socialiştilor (PSRM) propun simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei Moldovei pentru cetăţenii străini care au în conturile din băncile moldoveneşti cel puţin 1 milion de euro. Asemenea modificări prevede proiectul de lege înregistrat de socialistul Vasile Bolea.

Deputatul propune să fie completat articolul privind condiţiile de neutralizare a Legii cu privire la cetăţenie cu poziţia conform căreia se simplifică semnificativ procedura de obţinere a cetăţeniei pentru persoanele avute.

"Cetăţenia Republicii Moldova se poate acorda la cerere străinului cu domiciliul legal şi obişnuit pe teritoriul Republicii Moldova care: are şedere legală şi continuă pe teritoriul Republicii Moldova cel puţin în ultimele şase luni; deţine un milion de euro în băncile comerciale din Republica Moldova; cunoaşte şi respectă prevederile Constituţiei; susţine testul pentru evaluarea nivelului de cunoaştere a limbii de stat", se subliniază în proiectul de lege.

Cetăţeanul străin care a obţinut cetăţenia Moldovei nu poate retrage suma menţionată în termen de trei ani, iar nerespectarea termenului, în opinia PSRM, constituie un temei de pierdere a cetăţeniei.

Deputatul menţionează că asemenea practică se aplică în multe ţări şi contribuie la atragerea investiţiilor în ţară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?