Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Boțan: PLDM are de ales – ori îngenunchează în fața unui monstru politic, ori își recîștigă demnitatea (VIDEO)

30 oct. 2015,, 17:24   Politică
9031 10

Boțan: PLDM are de ales – ori îngenunchează în fața unui monstru politic, ori își recîștigă demnitatea
Foto: noi.md

„Ieri, în Parlament a avut loc o reglare de conturi între așa-zișii parteneri de coaliție, o dovadă în plus că actuala clasă politică este incapabilă să guverneze țara”. De această părere este analistul politic Igor Boțan, directorul Asociației ADEPT, care a explicat în cadrul unui interviu pentru NOI.md cum poate fi depășită criza politică.

„Probabil este bine că s-a întîmplat ce s-a întîmplat, pentru că atunci cînd există anumite nereguli e mai bine ca ele să iasă la suprafață. Dacă PD spune că dă jos un guvern pe care l-a instaurat cu trei luni în urmă, pentru a pedepsi o singură persoană al cărei comportament nu i-a plăcut, este o mare problemă. Ei își achită conturile deja la nivel personal, umilesc un partener pe care îl consideră partener, după care îl invită – hai să ne așezăm și să refacem ceea ce am stricat recent”, a explicat analistul.

În opinia lui Igor Boțan, dacă PLDM va accepta să fie din nou partener de coaliție în condițiile create, formațiunea va fi „spulberată” de pe scena politică. Potrivit politologului, următoarea rundă de negocieri în vederea formării unei noi coaliții, ar putea dezvălui cît de șantajabilă este clasa politică. Dacă jocurile de interese vor continua să fie o prioritate pentru politicieni, afirmă Boțan, atunci alegerile anticipate ar fi soluția.

„Este important să vedem care este arsenalul democraților în îngenuncherea fracțiunii PLDM. Se va purcede la utilizarea dosarelor «puse la murat», punîndu-i pe deputații PLDM să alegă între «borsetă» și un eventual dosar penal?”, se întreabă intervievatul.

Analistul politic mai susține că de această dată procesul de negocieri va fi mai anevoios, avînd în vedere că participanții la discuții vor trebui ajungă la un consens, inclusiv în problema alegerii șefului statului. „Acum aliații mai au o necunoscută și un partener umilit, care ori să răzbună cumva, încearcă să-și recîștige demnitatea, să-și refacă rîndurile, ori se așează în genunchi și acceptă să fie victima unui monstru politic, care și-a permis să facă cu Republica Moldova ceea ce cunoaștem”, a conchis Igor Boțan.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?