Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Convorbiri asupra crizei siriene la Viena: Ban Ki-moon le cere participanților să demonstreze 'flexibilitate'

30 oct. 2015,, 05:00   Externe
3644 1

Фото: agerpres.ro

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, i-a îndemnat joi pe participanții la convorbirile de la Viena pe marginea crizei siriene să demonstreze 'flexibilitate', exprimându-și în același timp mulțumirea în legătură cu 'nivelul ridicat' al participării, care îl include, în premieră, pe ministrul de externe iranian, informează AFP. 'Sunt foarte încurajat de nivelul înalt al liderilor care se întâlnesc la Viena mâine (vineri), pentru a discuta despre situația din Siria', a declarat Ban Ki-moon în timpul unei conferințe de presă la Madrid, întrebat despre prezența fără precedent a șefului diplomației iraniene.

'Sper că ei vor examina cu adevărat problema și se vor arăta flexibili, indiferent care sunt diferențele dintre punctele lor de vedere politice și abordări', a adăugat secretarul general al ONU, în timpul acestei conferințe susținute la finalul unei vizite de trei zile în Spania, unde a participat la o conferință asupra prevenirii 'extremismului violent'.

'După cum am afirmat mereu, nu există o soluție militară' la războiul civil din Siria, care a făcut peste 250.000 de morți din 2011. Îndemn cele cinci țări (participante) să dea dovadă mai degrabă de leadership mondial decât să privilegieze perspectivele lor naționale', pentru că, în caz contrar, 'și mai mulți oameni vor suferi', a spus Ki-moon.

Convorbirile menite să găsească o soluție pentru criza din Siria au fost reluate joi, la Viena, între șefii diplomațiilor americană, rusă, turcă și saudită, urmând ca începând de vineri să participe, în premieră, ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, schimbare diplomatică majoră dorită de Moscova, susținătorul-cheie al regimului de la Damasc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?