Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Streleţ: este o iluzie să credem că tarifele nu vor creşte

29 oct. 2015,, 12:39   Economie
4178 1
Стрелец: тарифы будут повышены
Foto: zorya.org.ua
Se aşteaptă o majorare de tarife. Este o iluzie să credem că tarifele nu vor creşte. Anunţul a fost făcut joi în Parlament de premierul Valeriu Streleţ în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

Despre creşterea tarifelor la resursele energetice s-a vorbit şi miercuri după şedinţa comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a declarat că decizia de majorare va fi luată de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în zilele următoare.

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunţă că săptămâna viitoare va începe examinarea publica a rapoartelor de audit extern asupra calculelor noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale solicitate pentru aprobare. Rapoartele au fost prezentate Agenţiei de către companiile din sectorul electroenergetic şi cel al gazelor naturale.

La 3 septembrie, Consiliul de Administraţie al ANRE a suspendat pe un termen de 60 de zile hotărârile sale din 17-18 iulie prin care au fost aprobate noile tarife reglementate la energia electrică şi gazele naturale.

Creşterea tarifelor la resursele energetice a fost cerută şi de Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Moldova trebuie să confirme revizuirea tarifelor la energie electrică, gaz și încălzire până la începutul sezonului de încălzire, a declarat Ivanna Vladkova-Hollar, șefa misiunii FMI, după vizita de lucru în ţara noastră la începutul lunii octombrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?