Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Cinci membri ai PLDM au anunţat că părăsesc formaţiunea (DOC)

29 oct. 2015,, 12:30   Politică
3056 0
Мэры пяти сел объявили о выходе из ЛДПМ (DOC)
Foto: hotnews.md
Cinci membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova au anunţat că părăsesc formaţiunea. Este vorba despre primarii satelor Piatra, Pohorniceni, Trebujeni, Step-Soci şi Vişcăuţi, din raionul Orhei, potrivit unui comunicat de presă publicat pe oglindamd.info.

Ei au declarat că "au luat această decizie după o analiză serioasă a ultimelor evoluţii din partid, care ne-au dezamăgit nu doar pe noi, dar şi pe majoritatea oamenilor de bună-credinţă din ţara noastră".

Foştii membri ai partidului consideră inacceptabilă poziţia PLDM de sfidare a opiniei publice şi a normelor de integritate. Mai mult decât atât, aceştia îşi acuză foştii colegi că "s-au pus zid în calea anchetei în care era vizat preşedintele PLDM, Vlad Filat".

Primarii celor cinci localităţi au declarat că "nu pot accepta asocierea cu o forţă ocultă, cum e Platforma DA, care a protestat împotriva noastră, dar se dovedeşte acum că era ajutată de mafioţi apropiaţi de Vlad Filat", se arată în comunicat.

În acelaşi sens, cei cinci primari au mai spus că au luat această decizie deoarece "nu doresc să facă parte dintr-un partid al cărui lider este acuzat de fapte grave de corupţie şi care sabotează guvernarea proeuropeană".

"A rămâne mai departe în PLDM, ar înseamna să fim complici la politica promovată, mai nou, de acest partid. O politică care desconsideră regulile unui stat civilizat", se arată în comunicat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?