X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Streleţ: Nu vă plac indicatorii economici? Candidaţi la postul de preşedinte al BNM!

29 oct. 2015,, 12:12   Politică
12181 2
Стрелец: Не нравятся экономические показатели? Баллотируйтесь в президенты НБМ!
Foto: diez.md
Prim-ministrul Valeriu Streleţ l-a îndemnat pe deputatul din partea Partidului Socialiştilor Vladimir Golovatiuc să-şi promoveze candidatura la postul de preşedinte al Băncii Naţionale a Moldovei. Astfel a reacţionat el la critica parlamentarului la adresa politicii economice a Guvernului, relatează NOI.md.

Deputatul Golovatiuc a supus unei critici dure raportul privind activitatea Guvernului în domeniul politicii economice: „Ne-aţi prezentat un noian de cifre, dar fără o analiză serioasă a situaţiei. Nu sînt identificate problemele cu care s-a confruntat statul, precum şi cauzele care le-au provocat. Ca şi înainte, de vină sînt forţele externe. Dar chiar şi în cifre nu sînteţi coerenţi. Noi nu sîntem români şi nu sîntem „de la stînă”, ne dăm seama bine. La fel de revoltătoare sînt cuvintele dumneavoastră precum că indicatorii monetari înregistrează o creştere moderată. Masa monetară M2 s-a redus cu 12 la sută, masa monetară M3, inclusiv depozitele valutare – cu 10 la sută. Volumul creditelor alocate în valută naţională a scăzut cu 13 la sută, în dolarii SUA – cu 26 la sută. Şi dumneavoastră calificaţi asta drept o creştere moderată?”.

Drept replică, Streleţ şi-a exprimat disponibilitatea de a elabora un raport şi a-l prezenta. „Putem să ne convocăm cu un prilej special şi să examinăm indicatorii economici în detalii, a spus Streleţ. De asemenea v-aş recomanda să vă înaintaţi candidatura la postul de preşedinte al Băncii Naţionale, dacă nu acceptaţi astfel de indicatori. BNM va avea doar de cîştigat”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?