X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Streleț nu-și va prezenta demisia (VIDEO)

29 oct. 2015,, 09:53   Politică
3160 1

Foto: noi.md

Premierul Valeriu Streleț a anunțat astăzi că nu-și va prezenta demisia din proprie inițiativă, așa cum au cerut-o democrații.

Șeful executivului a făcut anunțul în cadrul unui briefing, cu cîteva minute înainte de examinarea moțiunii de cenzură, notează NOI.md.

„Prezentarea demisiei din proprie inițiativă lasă loc pentru interpretări și suspiciuni, care ar veni în sprijinul acelor acuzații absurde și lipsite de temei care se conțin în moțiunea de cenzură, precum că aș fi implicat în anumite acte de corupție. În al doilea rînd, o asemenea decizie ar fi exact contrarie tuturor sugestiilor partenerilor noștri de dezvoltare, care urmăresc cu mare îngrijorare ceea ce se întîmplă în Moldova”, a explicat premierul.

Valeriu Streleț a mai precizat că demisia sa ar genera consecințe politice grave pentru țară, în condițiile în care reconstrucția unei noi alianțe ar putea dura prea mult timp.

Precizăm că ieri, democrații i-au sugerat lui Valeriu Streleț să-și prezinte demisia din proprie inițiativă, dacă nu dorește să fie demis prin moțiune de cenzură. „Dacă vom vota mâine moțiunea de cenzură, o vom face doar din simplul motiv că nu mai avem încredere”, a declarat Andrian Candu ieri după ședința Biroului executiv al PD.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?