X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Candidații pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională își pot depune dosarele

27 oct. 2015,, 13:00   Societate
2352 0

Candidații pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională își pot depune dosarele
Foto: noi.md

Începînd de astăzi și pînă pe 4 noiembrie, candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului se pot înscrie în concurs. Dispoziția premierului Valeriu Streleț cu privire la organizarea concursului de suplinire a funcției de judecător la CC a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, notează NOI.md.

Astfel, pentru a putea participa la concurs, candidații trebuie să dispună de o reputație morală ireproșabilă, cunoștințe în domeniul sistemului juridic național și internațional și experiență juridică. Cunoașterea uneia dintre limbile oficiale ale Consiliului Europei, engleza sau franceza, va constitui un avantaj.

Comisia de preselecție urmează să prezinte în termen de 30 de zile Guvernului lista candidaților în ordinea rezultatelor obținute. Din comisie fac parte foștii judecători la Curtea Constituțională Victor Pușcaș și Nicolae Osmochescu, decanul Facultății de Drept a USM, Sergiu Băieșu, reprezentanții societății civile Igor Boțan, Ludmila Andronic, președintele Consiliului de Presă, și Sorina Macrinici, consilier juridic al Centrului de Resurse Juridice. Din partea Executivului, în comisie au fost incluși Roman Cazan, secretar general adjunct al Guvernului, şi Sergiu Gurduza, consilier principal de stat al premierului în domeniul justiției. Președintele comisiei este Valeriu Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?