X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Boțan: Transferarea lui Filat în cel mai inuman penitenciar din Moldova nu este întîmplătoare

27 oct. 2015,, 12:09   Politică
10613 9

Boțan: Transferarea lui Filat în cel mai inuman penitenciar din Moldova nu este întîmplătoare
Foto: abcnews.md

Ședinţa Consiliului alianţei de guvernare a scos în evidență faptul că membrii acesteia își doresc resetarea coaliției și continuarea mandatului obținut la alegerile din noiembrie 2014. Opinia aparține analistului politic, directorului executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă, Igor Boţan, și a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, notează NOI.md.

Potrivit lui Igor Boțan, PLDM, cel mai probabil, va fi înfrînt şi va trebui să accepte condiţiile partenerilor de coaliție – PD și PL.

„Pentru Partidul Liberal Democrat cel mai important mesaj este: cu cît vor invoca şi vor insista mai mult pe resetarea organelor de drept, cu atît condiţia liderului PLDM, Vlad Filat, va fi mai proastă. Şi am văzut cum se face acest lucru. El a fost transferat din izolatorul de la CNA, unde condiţiile sînt mai mult sau mai puţin bune, în cel mai inuman penitenciar din Republica Moldova”, a spus Boțan.

Analistul politic a mai precizat că membrii PLDM sînt în prezent ținta unor atacuri bine gîndite, care au scopul de a slăbi și scinda formațiunea.

„Umilinţa totală a lui Vlad Filat trebuie să se producă prin dezicerea fracţiunii de propriul lider. Pentru aceasta au şi fost luaţi în colimator liderii din Partidul Liberal Democrat, mă refer în primul rînd la domnul Streleţ. Am văzut că este luat în colimator şi Chiril Lucinschi. Deci, ceea ce spunea în cuvîntarea sa din Parlament Vlad Filat: există dosare pe fiecare dintre politicieni şi aceste dosare vor fi activate la momentul potrivit”, a adăugat Igor Boțan.

În ceea ce privește rolul liderului PL în gestionarea acestei crize, analistul a explicat că interesul lui Mihai Ghimpu este să salveze alianța, „să nu cedeze foarte mult prin atragerea eventuală a Partidului Popular European în alianţă. „În plus, poate fi vorba și de o răzbunare pe Partidul Liberal Democrat şi pe liderul acestuia, pentru umilinţa din 2013, atunci cînd a fost scindată fracţiunea şi Mihai Ghimpu a fost pentru aproximativ doi ani înlăturat de la guvernare”, a explicat directorul Asociației ADEPT.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?