X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Streleț i-a acționat în judecată pe Dodon și Ioniță

27 oct. 2015,, 10:16   Politică
3017 2

Streleț i-a acționat în judecată pe Dodon și Ioniță
Foto : noi.md

Valeriu Streleț i-a expediat o cerere prealabilă de chemare în judecată liderului PSRM, Igor Dodon, pentru declarațiile calomnioase făcute la adresa sa. Premierul a precizat că, în cazul în care Dodon nu va aduce scuze publice pentru afirmațiile făcute, va cere despăgubiri în instanța de judecată. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „În profunzime”, notează NOI.md.

Șeful executivului a menționat că, atît informația precum că ar deține 25 la sută din acțiunile firmei „Caravita”, precum și cea potrivit căreia ar avea proprietăți funciare în regiunea Odessa sînt false. Streleț a mai anunțat că o cerere prealabilă a fost expediată și lui Veaceslav Ioniță.

„Dacă nu vor prezenta dezmințiri și scuze publice, atunci vor avea de plătit și despăgubiri, care la sigur nu vor fi mici. Motivul invocat în această moțiune de cenzură este absolut nefondat. Motive obiective pentru demisia Guvernului nu există, în afară de rațiuni politice. Afirm cu toată responsabilitatea că nu sînt o persoană coruptă și nu voi permite ca numele meu să fie tîrît prin noroi. Voi face un raport de activitate a Guvernului, voi dezminți informațiile care se conțin în argumentarea acestei moțiuni”, a explicat Streleț.

Totodată, liberal-democratul a menționat că va încerca să găsească un consens în interiorul alianței de guvernare pînă joi, cînd urmează a fi examinată moțiunea de cenzură. „Daca vor inventa motive prin care să probeze că eu pun mai presus interesele de partid, nu au decît să o facă. Nu cred ca este un temei faptul că eu îl consider pe Vlad Filat nevinovat”, a menționat premierul.

„O să prezentam un angajament comun colegilor spre discuție marți. Acest angajament prevede acțiuni în domeniul energetic, acțiuni în reforma entităților independente, autonome din punct de vedere politic”, a punctat Valeriu Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?