Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

Viață mai ușoară pentru contribuabilii din Moldova

26 oct. 2015,, 17:45   Societate
4976 0
Налогоплательщикам Молдовы облегчили жизнь
Foto: obozrevatel.com
În Republica Moldova persoanele fizice și juridice vor putea depune dări de seamă fiscale/declarații în orice organ fiscal, indiferent de teritoriul de deservire a contribuabililor. Informația a fost comunicată de Serviciul Fiscal de Stat, care a menționat că această măsură are scopul optimizării administrării fiscale și creșterea gradului de încredere a contribuabililor, informează NOI.md.

Astfel, contribuabilii persoane fizice care desfăşoară activitate de întreprinzător şi persoane juridice pot depune dările de seamă fiscale/declarații în orice organ fiscal, indiferent de raza de deservire în care se află persoana juridica sau domiciliul/reședința persoanei fizice.

La recepționarea dărilor de seamă fiscale/declarații, organul fiscal, în mod obligatoriu, va verifica modul completării acestora de către contribuabili.

În cazul constatării încălcărilor fiscale la prezentarea dărilor de seamă, în cadrul controlului fiscal cameral, organul fiscal cu raza de deservire teritorială în care se deservește contribuabilul, persoană juridică, va întocmi actul de control fiscal, cu respectarea cerințelor prevăzute de Codul fiscal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?