X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Moldindconbank celebrează 24 de ani de la reorganizare în societate pe acţiuni ©

26 oct. 2015,, 11:00   Business
4659 2
Moldindconbank отмечает 24-летие реорганизации в акционерное общество
Foto: noi.md

La 25 octombrie 2015 BC „Moldindconbank” S.A. marchează 24 ani de performanţe în calitate de Societate pe Acţiuni. Cu acest prilej, Moldindconbank felicită clienţii, acţionarii şi angajaţii săi, mulţumindu-le pentru aportul şi încrederea de care au dat dovadă pe tot parcursul activităţii sale.

Ziua de 25 octombrie 1991 semnifică începutul unei noi etape şi saltul decisiv în calea spre succes pe care Moldindconbank l-a demonstrat pe parcursul celor 56 ani de la fondare. Anume 24 de ani în urmă Banca a adoptat implementarea unei strategii de modernizare ambiţioase care a început cu restructurarea amplă a activităţii sale pentru a face faţă celor mai exigente standarde caracteristice unei instituţii financiare moderne.

Astăzi, Moldindconbank este unul din liderii sistemului bancar din Republica Moldova şi printre cele mai mari 100 bănci din sud-estul Europei (locul 90SeeNews Top100SEE), gestionînd, al doilea ca mărime volum de active - 16,0 mlrd. lei (23,1% din cota de piaţă), al doilea ca mărime portofoliu de credite - 10,3 mlrd. lei (25,9% din cota de piaţă) şi al doilea ca mărime portofoliu de depozite - 11,7 mlrd. lei (23,9% din cota de piaţă) printre băncile autohtone, generînd pentru primele 9 luni ale anului curent un profit net de 334,5 mil. lei.

În acest răstimp Moldindconbank a reuşit să se afirme drept „cea mai bună bancă” şi„cea mai inovativă bancă” din Moldova conform experţilor Global Finance, dezvoltîndu-şi unul din cele mai eficiente sisteme de management bancar, care înregistrează indicatori de top a performanţei financiare: ROE (rentabilitatea capitalului) – 24,1% şi ROA (rentabilitatea activelor) – 3,0%.

Toate aceste performanţe se datorează în primul rînd încrederii celor peste 480.000 de clienţi deserviţi în prezent, susţinerii din partea a circa 1000 de acţionari şi devotamentului celor peste 1200 de angajaţi profesioniști, care împreună au reuşit să creeze o bancă performantă, eficientă, cu adevărat inovativă, capabilă să răspundă cu succes provocărilor şi oportunităţilor contemporane.

Moldindconbank realizează perfect responsabilitatea şi datoria de a continua strategia sa de dezvoltare, prin construirea relaţiilor viabile de parteneriat cu societatea şi clienţii săi, bazate pe servicii de calitate, corectitudine, transparenţă şi muncă asiduă pentru dezvoltarea economiei şi comunităţii în care trăim.

În prezent Moldindconbank este o instituţie financiară universală ce oferă o gamă amplă de produse şi servicii bancare tuturor categoriilor de clienţi, prin intermediul celei mai mari şi dezvoltate reţele bancare (148 subdiviziuni şi 184 bancomate) amplasate pe întregul teritoriu al Republicii Moldova.

*** Moldindconbank şi-a început activitatea la 1 iulie 1959 în calitate de filială a Stroibank din URSS, sarcina de bază a căreia era finanţarea construcţiilor obiectelor industriale, întreprinderilor complexului energetic, magistralelor de transport. La 25 octombrie 1991 Banca a fost reorganizată în Societate pe Acţiuni.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?