Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Filat rămîne în arest

23 oct. 2015,, 16:39   Politică
4309 2

Foto: timpul.md

Fostul premier Vlad Filat rămîne în arest preventiv. Anunţul a fost făcut de avocatul acestuia Igor Popa.

"Cu părere de rău, Vlad Filat continuă să fie deţinut cu arest preventiv. Nu sîntem de acord cu această decizie şi vom merge la CEDO", a menţionat Popa.

Menţionăm că astăzi Curtea de Apel Chișinău a examinat contestația depusă de avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, privind decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului premier, emisă de Judecătoria sectorului Buiucani.

Avocatul a sugerat că la CEDO au fost cîştigate procese în care s-a făcut ceea ce el a numit justiţie televizată: "Două milioane de moldoveni deja l-au condamnat pe Vlad Filat." Igor Popa a adăugat că procurorii sînt responsabili de faptul că unele probe şi interceptări telefonice, legate de dosar, ajung în presă.

Pe data de 15 octombrie, deputatul PLDM Vlad Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA pentru 72 de ore, după ce 79 de deputaţi au votat, la solicitarea procurorului general, pentru lipsirea lui de imunitate parlamentară.

Duminică, Vlad Filat a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat penal pentru corupție şi fraudele din sistemul bancar şi riscă pînă la 15 ani de închisoare.

Dosarul a fost pornit după autodenunțul omului de afaceri Ilan Șor, de la care Filatar fi extorcat 250 de milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?