X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Streleț: Exportul în UE a atins 62% din volumul total

23 oct. 2015,, 14:00   Economie
13945 5
Foto: novostipmr.com
Comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström, a menționat dinamica pozitivă a Acordului de asociere RM-UE și celui de liber schimb (DCFTA). Declarația a fost făcută după întrevederea cu premierul moldovean, Valeriu Streleț, informează NOI.md.

Potrivit șefului Executivului de la Chișinău, despre consecințele pozitive ale semnării în anul 2014 a Acordului de asociere cu UE denotă cifrele – cota exportului moldovenesc în statele Uniunii europene a atins 62%. Potrivit lui Streleț, această cifră poate crește, dacă Moldova va pune la punct mecanismul de armonizare a legislației la standardele europene.

La rîndul său, Cecilia Malmström a subliniat că „în afară de malul drept al Nistrului, de avantajele cooperării reciproc avantajoase cu UE beneficiază și Transnistria, unde funcționează Zona de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător”. În context, Valeriu Streleț a menționat că „Transnistria a stabilit cooperarea comercială cu UE și exportă pe această piață miere și chiar caviar, însă întreg potențialul zonei de liber schimb încă nu este valorificat”.

Părțile au infirmat zvonurile despre o posibilă anulare sau amînare a realizării prevederilor Acordului de asociere. Valeriu Streleț a declarat că „partenerii europeni manifestă interes față de realizarea Acordului și nu trebuie să ne panicăm”.

Cecilia Malmström a menționat caracterul pozitiv al întrevederilor pe care le-a avut ieri cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, ministrul Economiei, Stephane Bride, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și șeful statului, Nicolae Timofti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?