X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Compania lui Streleț ar putea beneficia de o parte din grantul de milioane de la UE

22 oct. 2015,, 16:15   Economie
3804 2
Компания Стрельца может получить часть многомиллионного гранта Евросоюза
Foto: newsru.ua
Deputații au votat în lectura a doua proiectul de lege privind semnarea Acordului de oferire de către UE a grantului ENPARD pentru susținerea producătorilor agricoli. Susținerea financiară va depăși suma de 64 de milioane de euro, iar de o parte din bani ar putea beneficia compania „Bioprotect”, care aparține prim-ministrului, informează NOI.md.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, a menționat în plenul Parlamentului că o parte din grantul de milioane oferit de UE ar putea ajunge la compania lui Valeriu Streleț. Ion Sula a menționat că „orice companie înregistrată oficial are dreptul la subvenții atît din partea statului, cît și din partea partenerilor străini”.

Suma totală oferită în cadrul grantului Programului european pentru dezvoltarea agriculturii și localităților rurale (ENPARD) depășește 64 de milioane de euro, dintre care 54 de milioane de euro vor fi alocate în calitate de asistență materială pentru susținerea bugetului Republicii Moldova, iar 10,075 de milioane de euro – sub formă de suport tehnic pentru implementarea programului.

Programul ENPARD este prevăzut pentru structurarea și modernizarea complexului agroindustrial, asigurarea gestionării durabile a resurselor naturale și îmbunătățirea condițiilor de trai în localitățile rurale. Grantul oferit de UE va fi repartizat producătorilor agricoli de Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură.

Potrivit „RISE”, compania „Bioprotect” este unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de producție fitosanitară în Moldova. Numai anul trecut Streleț a obținut din activitatea acestei companii un venit în mărime de 4,15 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?