X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

VOLVO CARS prezintă strategia globală de electrificare

21 oct. 2015,, 18:29   Ştiri Auto
5217 1
Фото: noi.md
Volvo Cars, producător auto pe segmentul ”premium”, a demarat campania de implementare a unei strategii globale de electrificare în ramură, în cadrul căreia sistemele de propulsie hibride, prin folosirea tehnologiei de încărcare a bateriei de la o priză electrică obișnuită (Plug-in) vor deveni accesibile pentru toate modelele Volvo. Compania va elabora un șir total nou de automobile compacte cu tehnologii de electrificare, precum și electromobilul care va fi comercializat începând cu a.2019.
Conform prognozelor companiei, într-o perspectivă pe termen mediu, în cadrul noii strategii cota automobilelor cu utilizarea tehnologiilor de electrificare va fi de 10% din vânzările totale ale companiei.
Prima etapă a noii strategii de electrificare include crearea versiunilor hibride ale modelele seriilor 90 și 60, construite pe noua arhitectură a platformei SPA. Procesul a și început prin scoaterea pe piață a versiunii hibride Volvo XC90 (T8 Twin Engine All-Wheel Drive Plug-in), după care vor urma versiunile hibride ale sedanului Volvo S90 și ale altor modele.
Volvo Cars va lărgi șirul versiunilor sale hibride Plug-in, prezentând noua variantă a modelului cu tracțiune față Twin Engine.
Producătorul suedez va lărgi asortimentul produselor sale grație scoaterii pe piață a noilor automobile din seria 40, elaborate în baza noii arhitecturi modulare compacte CMA. Inițial, arhitectura CMA, ca și platforma SPA, a fost elaborată ținând cont de integrarea tehnologiei de electrificare. În rezultat, astăzi Volvo Car Group este unul dintre puținii producători din lume, care utilizează două platforme total noi, în baza cărora pe viitor vor putea fi creați hibrizi reșarjabili și vehicule pur electrice.
Volvo Cars a confirmat și planurile sale de a produce un electromobil, care urmează să apară pe piață în a.2019. Detalii privind aceste elaborări vor fi date publicității mai târziu.
«Noi credem că a venit timpul să spunem, că automobilele cu utilizarea tehnologiilor de electrificare au depășit categoria de intrând și devin deja un trend al pieței. Suntem siguri, că în a. 2020 electromobilele vor constitui 10 % din vânzările globale Volvo », - a declarat Håkan Samuelsson, președinte și director general Volvo Cars.
Cei de la Volvo Cars se arată convinși, că vehiculele hibride reșarjabile de la o rețea de uz casnic oferă clienților combinația optimă de eficiență, rezervă de putere și confort.
Spre exemplu, XC90 T8 Twin Engine – un SUV dintre cele mai ecologice și puternice de pe piață : capacitatea totală a unității de forță a automobilului este de peste 407 с.p., emanare CO2 – 49 gr/km, capacitatea de propulsie doar în baza electricității – 43 km, consumul (indicatorii optimi din ramură) – 2,1 l/100 km, iar accelerați de la 0 la 100 km/h se face în doar 5,6 sec.
O astfel de combinare dintre putere,consum eficient și caracteristic ecologice va constitui avantajul tuturor modelelor viitoare Volvo Cars, create cu utilizarea tehnologiilor de electrificare.
«Am aflat multe despre aceea, cum anume utilizează oamenii automobilele cu propulsie electrică datorită modelelor noastre curente, - a spus dr Peter Mertens, vicepreședinte-senior în probleme de cercetări și elaborări Volvo Cars. – Cercetările noastre demonstrează, că oamenii folosesc modelele noastre Twin Engine în regim de propulsie electrică cam 50 % din timp, ceea ce înseamnă că tehnologiile Plug-in deja sunt o alternativă reală tradiționalului motor cu ardere internă ».
«Experiența Volvo Cars în domeniul elaborării tehnologiilor de electrificare numără circa 40 ani. Ave, cunoștințe vaste privind sistemele utilizării eficiente a acumulatoarelor, de aceea soluțiile noastre asigură parametrii cei mai buni, în ramură, de parcurs la 1 kilowatt de energie. Am obținut ca raportul dintre costul și eficiența automobilelor cu sisteme de electrificare să dea rezultate pozitive, și nu există dubii privind disponibilitatea pieței pentru asemenea vehicule », - a adăugat dr Mertens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?