X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Democraţii consideră că liberal-democraţii fac un joc fără învingători

21 oct. 2015,, 16:10   Politică
13095 6
Демократы считают, что либерал-демократы играют в игру, в которой нет победителей
Foto: politics.md
Solicitările Partidului Liberal Democrat (PLDM) de a fi demis directorul Centrului Naţional Anticorupţie şi retragerea semnăturilor de pe proiectul de lege privind procedura de alegere a preşedintelui au dus la faptul că alianţa de guvernare a ajuns în prag de dezmembrare, a comunicat agenţiei "Infotag" o sursă din cadrul PDM, solicitînd anonimatul.

Potrivit sursei, cerinţele PLDM sînt un joc politic, care are drept scop modificarea tacticii în legătură cu arestul preşedintelui partidului, Vlad Filat.

"Nu este prima dată cînd colegii din PLDM înaintează cerinţe imposibile. Ei vin cu condiţii radicale, impunîndu-i pe parteneri să fie primii care renunţă la Acordul Alianţei. Problema liberal-democraţilor este că la semnarea acordului de creare a majorităţii proeuropene ei au acceptat o serie de condiţii, iar acum înaintează alte propuneri, avantajoase lor", consideră sursa.

În opinia sursei, situaţia din AIE-3 este tensionată la maximum, iar PLDM doar agravează situaţia.

"Dacă PLDM mizează pe sprijinul Occidentului, aş spune că fac o mare greşeală. Partenerii externi îşi doresc stabilitate, nu confruntări. Este în interesul alianţei să soluţioneze toate divergenţele. Acest joc nu are învingători. Partidele trebuie să conştientizeze acest lucru", a spus reprezentantul PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?