X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

PLDM solicită o ședință specială a Parlamentului pentru examinarea revendicărilor Platformei „DA”

21 oct. 2015,, 13:45   Politică
4325 3
ЛДПМ требует специального заседания парламента для рассмотрения требований платформы DA
Foto: hotnews.md
Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova se pronunță pentru convocarea unei ședințe speciale a Parlamentului în scopul examinării revendicărilor enunțate de protestatari în Piața Marii Adunări Naționale, membri ai Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” (DA). O declarație în acest sens a fost făcută la un briefing de Chiril Lucinschi, deputat în Parlament din partea fracțiunii PLDM. El a menționat că va înainta propunerea respectivă la ședința Biroului Permanent de miercuri, preconizată pentru ora 15.00, și va aștepta cu nerăbdare răspunsul, în speranța că va fi pozitiv, notează NOI.md.

Chiril Lucinschi a specificat că la această ședință specială a Parlamentului trebuie să participe toți deputații, precum și reprezentanții Consiliului Marii Adunări Naționale, organizat de Platforma Civică „DA”. Potrivit lui, decizia privind convocarea unei atare ședințe speciale a Parlamentului pentru examinarea revendicărilor protestatarilor va fi corectă, ea va demonstra că Parlamentul este apropiat de popor și el este obligat să examineze cerințele oamenilor, care protestează deja de o jumătate de an. Chiril Lucinschi a calificat drept anormal faptul că președintele și Guvernul s-au întîlnit cu protestatarii, iar o atare instituție importantă, cum este Parlamentul, pînă în prezent nu a convocat ședințe pentru examinarea revendicărilor protestatarilor.

Liberal-democratul a calificat drept anormal și faptul că Parlamentul nu și-a exprimat atitudinea în legătură cu revendicările Platformei, expuse în petițiile din 1 septembrie, 6 septembrie și 14 septembrie, adresate Parlamentului și deputaților. Chiril Lucinschi a relevat că aceste petiții, cu regret, nu au fost nici pînă în prezent distribuite deputaților, ei nu au luat cunoștință de textul și esența petițiilor. Potrivit lui, acest fapt încalcă prevederile legilor despre petiții și transparență în procesul adoptării deciziilor. Deputații din PLDM l-au îndemnat pe președintele Parlamentului, Andrian Candu, să asigure repartizarea petițiilor tuturor deputaților.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?