Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Alegerile primarului de Kiev vor avea loc la 25 octombrie. Favorit – actualul primar, Kliciko

21 oct. 2015,, 11:40   Externe
2082 0
Выборы мэра Киева пройдут 25 октября, фаворит - действующий мэр Кличко
Foto: ria.ru
Alegerile primarului oraşului Kiev vor avea loc la 25 octombrie, după o procedură reînnoită. Potrivit datelor sondajelor sociologice, principalul pretendent la victorie este actualul primar al capitalei, Vitali Kliciko, concurentul lui ar putea fi fostul primar al oraşului Kiev Alexandr Omelicenko.

Alegerile primarului de Kiev se vor desfăşura concomitent cu următoarele alegeri în alte organe ale administraţiei locale din Ucraina. Alegerile la Kiev se vor desfăşura pentru a doua oară în ultimul an şi jumătate.

După demisia anticipată a primarului Kievului Leonid Cernoveţki în 2012, Kievul a trăit fără primar, în această perioadă nu au avut loc alegeri, oraşul a fost gestionat de şeful administraţiei de stat Alexandr Popov, desemnat de preşedinte.

În 2013, Curtea Constituţională a Ucrainei a adoptat o decizie potrivit căreia alegerile primarului Kievului şi Consiliului orăşenesc urmează să se desfăşoare în timpul următoarelor alegeri locale din Ucraina la 25 octombrie 2015. După substituirea guvernării în Ucraina, în februarie 2014, în urma maidanului şi răsturnării preşedintelui Viktor Ianukovici, a fost adoptată o decizie privind desfăşurarea alegerilor anticipate la Kiev concomitent cu alegerile anticipate ale preşedintelui la 25 mai 2014. Aceste alegeri au fost cîştigate cu uşurinţă de către liderul Partidului UDAR, ex-boxerul Vitali Kliciko – unul dintre liderii opoziţiei, care a ajuns la guvernare în Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?