X 
Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Filat, naşul său Ion Rusu şi Valeriu Streleţ, surprinşi la inspecţia unor terenuri agricole (VIDEO)

21 oct. 2015,, 09:35   Societate
9634 8

Foto: noi.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, a fost surprins în compania naşului său de cununie, Ion Rusu, administrator al companiei Caravita, dar şi a premierului Valeriu Streleţ. Ei inspectau mai multe terenuri agricole, despre care portalul today.md scrie că ar aparţine, alături de tehnica agricolă care le lucrează, firmei Caravita, implicată în spălarea banilor de la Banca de Economii.

În imaginile postate pe internet de today.md, Vlad Filat testează tehnica agricolă performantă şi conduce o combină.

Încîntat de performanța tehnicii agricole moderne, cumpărată, cel mai probabil, din creditele de la BEM, premierul Streleț își scoate, la un moment dat, pălăria, face o plecăciune în fața lui Vlad Filat și rostește: "Jos pălăria!".

Ulterior, Vlad Filat şi Valeriu Streleţ fac o plimbare prin cîmp cu o maşină de teren. Ei pornesc de lîngă un cort, în care este întinsă o masă cu gustări şi băuturi.

Alături de cei doi apare Ion Rusu, administratorul firmei Caravita, care şi-a recunoscut vina în dosarul creditelor frauduloase.

Anterior, liderul PLDM a declarat că nu cunoaște despre afacerile ilegale de la Caravita. El şi-a exprimat încrederea că naşul său de cununie este nevinovat.

La rîndul său, Valeriu Streleţ a fost acuzat de socialişti că ar deține 25 la sută din acțiunile Caravita. El a negat însă aceste informații.

Dosarul Caravita reprezintă un episod din dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Naşul lui Filat, Ion Rusu şi-a recunoscut vina în acest dosar, în care este învinuit că ar fi obţinut, în mod fraudulos, de la Banca de Economii împrumuturi de milioane de lei.

Ion Rusu mai este acuzat de gestionarea fluxurilor financiare ilegale ale companiei Caravita, care au fost folosite pentru finanțarea mai multor instituţii media, analiști politici afliați fostului premier și servicii de PR pentru Partidul Liberal Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?