Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Voronin despre ancheta privind BEM: Toate aceste investigaţii mi se par ineficiente

20 oct. 2015,, 13:35   Politică
3741 2
Воронин о деле BЕМ: Всё это расследование представляется мне очень неэффективным
Foto: noi.md
În cazul Băncii de Economii sînt persoane interesate cărora nu le convine o investigaţie deschisă. În opinia preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, „aceste persoane se află în spate şi împiedică ancheta”, relatează NOI.md.

Voronin consideră că lichidarea Băncii de Economii a fost efectuată în grabă, în interesul persoanelor interesate. „Pentru că, clar lucru, dacă se lichidează o instituţie, documentele ori se transmit în arhivă, dacă-i civilizat, dacă-i normal, ori «se pierd», ori se întîmplă altceva”, a declarat şeful PCRM în cadrul unei conferinţe de presă. Cineva era foarte interesat să nu să se afle adevărul şi cu timpul să se uite”. Politicianul a menţionat că în cadrul procesului de lichidare a BEM nu a fost susţinută nicio consultaţie cu comisiile parlamentare.

Totodată, Voronin salută încercările de a elucida adevărul şi şi-a exprimat speranţa că cazul va fi investigat pînă la urmă. „Toţi figuranţii în dosar, indiferent de cine sînt ei, ce posturi au ocupat sau ocupă, trebuie să fie traşi la răspundere penală, chiar dacă se află în străinătate”, a spus Voronin.

El, de asemenea, şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu investigaţiile efectuate de compania Kroll pentru depistarea schemelor şi căilor de scoatere a mijloacelor băneşti delapidate din Banca de Economii. „Toate aceste investigaţii mi se par ineficiente. Cel puţin pornind de la considerentul că, în cazul în care Compania Kroll va depista banii furaţi, aceasta solicită să fie achitate 60 la sută din suma găsită în calitate de remunerare pentru munca sa. O companie ca Kroll poate efectua auditul intern într-o companie privată sau alta, dar să-i încredinţezi investigaţiile într-un dosar de importanţă naţională este un pas nechibzuit”, consideră politicianul.

Preşedintele PCRM a declarat că în Moldova există toate structurile care să poată afla unde se află miliardul de euro delapidat din sectorul bancar. El s-a referit la Procuratura Generală, Centrul Naţional Anticorupţie, organele de urmărire penală şi organele de anchetă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?