X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Streleț le-a promis fermierilor achitarea datoriilor la subvenții și compensații

19 oct. 2015,, 16:15   Economie
2636 1
Foto: voceabasarabiei.net
Datoriile la subvenții producătorilor agricoli pentru anul 2014, în mărime de 23 de milioane de lei, vor fi achitate pînă la afîrșitul săptămînii curente sau cel tîrziu pînă la 30 octombrie. Totodată, Guvernul și Parlamentul vor identifica posibilități suplimentare pentru a achita compensațiile în mărime de 45 de milioane de lei exportatorilor de fructe care au avut de suferit de pe urma embargoului rusesc. Premierul Valeriu Streleț a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că la aceste înțelegeri s-a ajuns în cadrul întrevederii cu producătorii agricoli din republică, informează NOI.md.

Șeful Executivului le-a exprimat recunoștință fermierilor pentru înțelegere și amînarea acțiunii de protest preconizate și decizia de a dialoga cu Guvernul, conștientizînd situația destul de complicată din țară.

Valeriu Streleț a declarat că părțile au convenit că în decursul săptămînii curente sau cel tîrziu pînă la 30 octombrie să fie achitate datoriile în sumă de 23 de milioane de lei la plata subvențiilor pe anul trecut, din suma totală de 200 de milioane de lei.

Totodată, premierul a menționat că în urma rectificării bugetului pe anul curent, nu au fost găsite mijloace pentru achitarea datoriilor la compensații pentru exportatorii de fructe care au avut de suferit din cauza embargoului rusesc. Aceste mijloace, în mărime de 45 de milioane de lei, inițial nu au fost prevăzute în buget. Valeriu Streleț a promis că Guvernul și Parlamentul vor depune eforturi suplimentare pentru a soluționa această problemă în cadrul examinării proiectului de lege în Legislativ, astfel încît exportatorii de mere și prune să-și primească compensațiile cuvenite în acest an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?