X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Atlasul editurii Oxford a plasat Crimeea în componența Federației Ruse (FOTO)

16 oct. 2015,, 17:30   Externe
3720 6

Foto: infobiz.md

Nu tuturor le place geografia celor de la Larousse. Atlasul socio-economic Larousse pentru 2016 plasează Crimeea în componența Federației Ruse și nu a Ucrainei, cel puțin așa se arată într-o serie de imagini postate pe rețelele de socializare. Versiunea online a hărților Larousse plasează Crimeea în Federația Rusă, scrie Le Point.

Ambasada Ucrainei la Paris a reacționat și a postat pe contul de Twitter fotografia cu pricina din ediția 2016 a atlasului. Alături stă un comentariu acid care vorbește despre ”foarte dezamăgitoarea surpriză venită din partea Larousse”. Ambasada Ucrainei cere rectificarea imediată a erorii.

Și nu doar cu Larousse a avut probleme Ucraina. O altă editură importantă în modelarea percepțiilor viitoarei generații de lideri de opinie din Vest a avut o”scăpare” similară – Oxford University Press. Manualele editate de Universitatea din Oxford arată că peninsula Crimeea este parte a Federației Ruse. Motiv pentru care însărcinatul cu afaceri al Ucrainei la Londra și-a exprimat ”regretul profund că acest manual induce în eroare studenții”. Diplomatul ucrainean ”crede sincer că este vorba despre o eroare gravă a editorilor și că nu are nimic de-a face cu campania scandaloasă de propagandă dusă de Moscova pentru a-și justifica crimele”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?