X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ministerul Economiei a soluţionat problema investitorilor din ZEL „Bălţi” privind exportul deşeurilor industriale

16 oct. 2015,, 14:45   Economie
3092 0

Foto: pogoda.md

Ministerul Economiei a soluţionat problema investitorilor din Zona Economică Liberă „Bălţi” care, din septembrie curent, trebuiau să obțină licență pentru exportul deșeurilor industriale. Acest subiect a generat discuții după ce Ministerul Mediului, care anterior elibera notificări pentru exportul deșeurilor de producție, a solicitat de la agenții economici licență pentru această operațiune, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, problema a fost soluţionată în cadrul unui grup de lucru creat sub egida viceministrului Economiei, Vitalie Iurcu, cu participarea reprezentanților Ministerului Economiei, Camerei de Licențiere, Ministerului Mediului, ZEL „Bălți”. Astfel, s-a constatat că antreprenorii din ZEL „Bălți” pot exporta, fără a deţine licenţă, deșeuri industriale ce provin din procesul tehnologic.

Potrivit grupului de lucru, în acest caz, exportul deșeurilor de cupru și cabluri metalice cu conținut de cupru nu constituie gen de activitate antreprenorială și nu cade sub incidența prevederilor Legii cu privire la activitatea de licențiere a activității de întreprinzător și nu necesită obținerea unei licențe în acest sens. Iar, în conformitate cu art.7, p.4 din Legea cu privire la zonele economice libere, pe teritoriul acestora nu se aplică regimul de contingentare și licențiere la importul și exportul mărfurilor.

Ministerul Economiei a declarat că își reiterează angajamentul de a asigura, prin politicile sale, un mediu investițional confortabil pentru mediul de afaceri, astfel încît Moldova să devină o destinație atractivă pentru investiții. Instituția a specificat că va continua realizarea tuturor măsurilor de ameliorare a condițiilor de afaceri ce ţin de simplificarea procedurilor, permiselor și a oricăror bariere birocratice împovărătoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?