Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

PLDM despre retragerea imunităţii: Este o înscenare cinică

16 oct. 2015,, 10:35   Politică
7004 8

PLDM despre retragerea imunităţii: Este o înscenare cinică
Foto: trm.md

Partidul Liberal Democrat din Moldova consideră că retragerea imunităţii parlamentare este o înscenare cinică împotriva lui Vlad Filat şi împotriva PLDM, care în ultimii ani au devenit ţinta permanentă a unor atacuri din diferite tabere politice, transmite IPN cu referire la o declaraţie a formaţiunii.

„Graba cu care au fost adoptate toate procedurile în Parlament, fără a oferi deputaţilor suficient timp pentru a analiza pachetul de acte, demonstrează faptul că este o comandă politică şi că justiţia este aservită politic şi aplicată selectiv. Prin acest gest, adevăraţii vinovaţi pentru furtul de la Banca de Economii încearcă să găsească un ţap ispăşitor şi să sustragă atenţia opiniei publice de la fărădelegile pe care le comit”, se menţionează în declaraţie.

Partidul Liberal Democrat condamnă toate acţiunile de discreditare la care este supusă formaţiunea politică şi, în particular, liderul acesteia, Vlad Filat. „În pofida tuturor atacurilor, PLDM rămâne constant şi ferm în demersurile sale pentru edificarea unui stat de drept, pentru o justiţie corectă şi un viitor european al Republicii Moldova, fiind cea mai interesată formaţiune politică în aflarea adevărului despre frauda din sistemul financiar-bancar”, se mai spune în declaraţie.

Vlad Filat a rămas joi, 15 octombrie, fără imunitate parlamentară, la solicitarea procurorului general, care a fost susţinută de 79 de deputaţi. Imediat după şedinţa Parlamentului, Vlad Filat a fost arestat pentru 72 de ore. Procurorii anticorupţie îl acuză pe fruntaşul liberal-democrat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?