X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Tot mai mulţi pacienţi europeni aleg să se opereze în Moldova

16 oct. 2015,, 09:45   Societate
2857 2

Foto: cronicadeiasi.ro

Tot mai mulţi străini preferă să-şi facă intervenţii neurochirgicale în Moldova. Medicii Spitalului Clinic Republican sînt tot mai des solicitaţi de către pacienţi din statele europene. Aceştia aleg să fie operaţi în ţara noastră pentru că preţurile sînt mici, iar condiţiile de tratament şi reabilitare în blocul chirurgical nou sînt foarte bune.

Makri Theodoros este din Cipru. El a ales să-şi facă o intervenţia pe coloana cervicală la Spitalul Clinic Republican din ţara noastră.

Bărbatul a aflat de pe internet că în instituţia medicală se fac astfel de operaţii în condiţii moderne şi l-a contactat pe neurochirurgul Aurel Bodiu.

"Era calm, îmi oferea răspunsuri clare la întrebările pe care i le adresam. Acest lucru m-a convins să am încredere în el. Am înţeles că în Moldova am şanse mai mari de reabilitare", a spus Makri.

Makri Theodoros a fost investigat, iniţial, de către medicii din Cipru. Aceştia nu i-au dat însă şanse de reabilitare.

"Medicii nu au putut să-i ofere un răspuns clar soţului meu, cînd au fost întrebaţi dacă va putea merge după intervenţie. Şi asta ne-a speriat pentru că am vorbit şi cu alţi pacienţi, care mi-au spus că operaţiile nu au avut succes", povestea soţia cipriotului.

Intervenţia era una foarte complicată, dar nu mai putea fi amînată, pentru că orice accident minor ar fi putut imobiliza pacientul.

"Intervenţiile chirurgicale sînt mai riscante, mai dificile anume prin faptul că trebuie să facem un volum mare de lucru , dar în acelaşi timp, să nu-i facem o leziune suplimentară", a spus neurochirurg Aurel Bodiu.

În ţările europene, o intervenţie pe coloana cervicală costă cel puţin 10.000 de euro. În Republica Moldova un pacient neasigurat va achita pentru o astfel de operaţie puţin peste 1.000 de euro.

În ultimii doi ani, aproximativ zece cetăţeni din Uniunea Europeană au fost operaţi pe coloana vertebrală la Spitalul Clinic Republican.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?