Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Liderul Partidului Democrat nu exclude o eventuală destrămare a Alianţei

16 oct. 2015,, 09:00   Politică
7617 7
Foto: noi.md
Liderul democraţilor moldoveni consideră că dacă Alianţa se va destrăma, iar Moldova se va confrunta cu consecinţe catastrofale.

Deputatul în Parlament din partea Partidului Democrat, preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat joi portalului „Sputnik” că nu exclude posibilitatea încetării existenţei Alianţei pentru Integrare Europeană (aşa numita AIE-3 – n.red.) din cauza acţiunilor ulterioare ale Partidului Liberal Democrat.

Din componenţa AIE-3 fac parte Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal. Această alianţă reprezintă coaliţia de guvernare a Moldovei.

Potrivit lui Lupu, deputaţii din partea PLDM deocamdată nu au întreprins nicio acţiune pentru a părăsi coaliţia, însă există o versiune că ei „vor adopta o decizie de altă natură, în urma căreia Moldova ar putea să piardă majoritatea parlamentară”. „Destrămarea Alianţei ar putea duce la o situaţie catastrofală în ţară”, a spus Lupu.

Joi, Parlamentul, printr-o majoritate de voturi, l-a privat de imunitate pe liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vladimir Filat, pe care Procuratura Generală îl suspectează de implicare în furtul mijloacelor din sistemul financiar-bancar. Comentînd cele întîmplate, Filat l-a acuzat pe vicepreşedintele Partidului Democrat, omul de afaceri Vlad Plahotniuc de realizarea unui scenariu bine regizat.

„Decizia privind ridicarea imunităţii de deputat a fost iminentă, deoarece în sistemul financiar mondial nu există probleme similare cu cea din Banca de Economii”, a menţionat Lupu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?