Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Valeriu Munteanu nu vede niciun conflict de interese în numirea fratelui său

15 oct. 2015,, 13:30   Politică
5177 1
Валериу Мунтяну не видит конфликта интересов в назначении брата
Foto: deschide.md
Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, consideră că în desemnarea fratelui său Ruslan Munteanu în funcţia de director adjunct al Serviciului de Informaţie şi Securitate (SIS) nu există niciun conflict de interese. Potrivit lui, ministerul condus de el şi SIS-ul sînt două structuri absolut diferite, relatează NOI.md cu referire la Unimedia.info.

Valeriu Munteanu a declarat că „Legea prescrie foarte clar care sînt conflictele de interese. În cazul în care eu aș fi fost în subordinea lui sau dumnealui în subordinea mea, ar fi vorba de un conflict de interese. Ce ar însemna asta – că, dacă oamenii sînt frați, nu trebuie să lucreze absolut nicăieri?”, s-a revoltat ministrul Mediului.

Reamintim că, prin decretele de ieri, preşedintele Nicolae Timofti i-a numit pe Ruslan Munteanu, Alexandru Jizdan şi Alexandru Baltaga în funcţiile de vicedirectori ai SIS-ului.

Ruslan Munteanu este fratele ministrului Mediului, membrului Partidului Liberal Valeriu Munteanu. Anterior Ruslan Munteanu a deţinut funcţia de şef al Direcţiei generale pentru combaterea crimelor economice din cadrul Serviciului Informaţii şi Securitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?