Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Candu: Trebuie să recunoaştem că guvernarea a făcut greşeli

14 oct. 2015,, 16:35   Politică
5674 10

Candu: Trebuie să recunoaştem că guvernarea a făcut greşeli
Foto: noi.md

După deschiderea Forumului, au început discursurile guvernanţilor.

"Trebuie să recunoaştem că guvernarea a făcut greşeli E nevoie de o analiză, să tragem concluzii. Cert este faptul că avem nevoie de deschidere, doar prin dialog vom găsi împreună soluţii. Partenerii noştri de dezvoltare au venit în ultimul timp cu mai multe mesaje. Cel mai important pe care-l reţin este că avem nevoie de evoluţii şi nu de revoluţii. Să trecem în revistă trecutul, dar să vorbim în special despre viitor. Sunt şi lucruri realizate, dar avem şi angajamente pe interior şi exterior. Avem nevoie de acţiuni, mai puţin declaraţii. Este cazul să ne suflecăm mâinecele şi să ne apucăm de lucru. Dacă ar fi fost atât de simplu să rezolvăm în stradă problemele... Însă nu întotdeauna strada este soluţia. Dacă am găsi acolo bani, justiţie, da, v-aş încuraja să ieşiţi în stradă”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

La rândul său, premierul Valeriu Streleţ a reiterat că odată ce guvernarea se angajează să îndeplinească revendicările protestatarilor, manifestaţiile stradale trebuie să înceteze.

„Nu ne ţinem de funcţii în niciun caz. Este o povară, o responsabilitate pe care o avem prin votul acordat de popor. Ne dorim un angajament comun: pe de o parte ce face guvernarea, calendarul de acţiuni, în ce condiţii vom putea pune în practică, pe de altă parte, un angajament din partea societăţii. Pentru că manifestările stradale şi ameninţările nu creează o premiză sănătoasă pentru venirea investitorilor, program FMI etc”, afirmă premierul Streleţ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?