Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4041

Platforma DA condamnă demiterea lui Ştefan Urâtu şi sesizează comunitatea internaţională

14 oct. 2015,, 15:20   Politică
2715 1

Платформа DA осуждает увольнение Штефана Урыту и обращается к международному сообществу
Foto: protv.md

Consiliul Marii Adunări Naţionale condamnă demiterea vicepreşedintelui CEC, Ştefan Urâtu, calificând-o drept o răzbunare a guvernării oligarhice pentru demascarea de către acesta a fărădelegilor din domeniul electoral. Reprezentanţii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr au declarat că vor sesiza comunitatea internaţională cu privire la acţiunile guvernanţilor de la Chişinău.

„Am luat act de faptul că această guvernare oligarhică atentează la persoanele care au curajul să se exprime în mod public, să demaşte anumite ilegalităţi. Consiliul Marii Adunări Naţionale sesizează instituţiile internaţionale în vederea luării de atitudine faţă de acest atentat, la democraţie şi la statul de drept. Aşa încearcă această guvernare oligarhizată să dea semnale că se opune astfel ca alţi funcţionari cu demnitate să nu reacţioneze”, a declarat preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase.

„Nu au nicio şansă, pentru că deja semnale sunt şi de la Ministerul de Interne, Procuratura Generală, etc. Tot mai multă lume care va ieşi în curând şi va spune adevărul răspicat, fără niciun fel de frică. Toţi aceştia vor avea sprijinul nostru pentru că doar muncind umăr la umăr vom putea să rezolvăm problemele”, a adăugat reprezentantul Platformei DA.

Andrei Năstase a dat asigurări că, în cadrul întâlnirii de astăzi cu preşedintele Timofti, premierul Streleţ şi preşedintele Parlamentului Candu, membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale nu vor renunţa la niciuna dintre revendicările protestatarilor.

Ştefan Urâtu a fost demis din funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Electorale Centrale ieri, în cadrul unei şedinţe la CEC. Se întâmplă după ce, acum două săptămâni, Urâtu a declarat că Republica Moldova este controlată de o caracatiţă oligarhică, care a capturat toate instituţiile de stat şi că alegerile parlamentare de pe 30 noiembrie 2014, dar şi cele locale din acest an, au fost fraudate. Ştefan Urâtu a calificat decizia colegilor săi drept o răfuială.

În cadrul discursului său, susţinut la protestul din 4 octombrie, Ştefan Urâtu a îndemnat toţi funcţionarii publici să părăsească sistemul şi să se alăture protestelor. „Nu sunt mulţi cei care fac parte din această caracatiţă, dar sunt prea fricoşi cei care stau în instituţiile publice şi se închină acestor oligarhi. Este important ca toţi cei care nu vor să fie asociaţi cu criminalii să vină aici, în faţa poporului, şi să fie judecaţi de către popor”, a declarat Ştefan Urâtu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?