Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Streleţ l-a invitat pe comisarul pentru extindere Johannes Hahn să viziteze Moldova

13 oct. 2015,, 15:05   Politică
2536 1
Foto: noi.md
Prim-ministrul Valeriu Streleţ l-a invitat pe comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, să viziteze Moldova, pentru a se familiariza cu mersul reformelor.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, la întrevederea de la Bruxelles părţile au discutat realizarea de către Moldova a Acordului de asociere cu UE, reformarea administraţiei publice, sistemului judiciar şi lupta cu corupţia, situaţia din stînga Nistrului şi procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Interlocutorii au menţionat necesitatea de a soluţiona rapid situaţia din sectorul bancar şi de a relua cooperarea cu FMI.

La revenirea în Moldova, Streleţ, la invitaţia autorităţilor române, a vizitat Bucureştiul, cu prilejul ratificării de către Legislativul României a legii privind acordarea Moldovei a împrumutului de 150 de milioane de euro.

Premierul i-a informat pe parlamentarii români despre planurile de valorificare a acestor resurse, care urmează a fi folosite pentru continuarea proiectelor investiţionale şi sprijinirea bugetului.

În cadrul vizitei scurte sînt planificate întrevederi cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu prim-ministrul Victor Ponta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?