Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Sturza către Maia Sandu: Nu așteptați să fiți invitată la tron!

9 oct. 2015,, 11:02   Politică
4265 11

Sturza către Maia Sandu: Nu așteptați să fiți invitată la tron!
Foto: kp.md

„Notorietatea căpătată printr-o funcție publică, care nu înseamnă neapărat și opțiune de vot, se erodează foarte rapid”, a atenționat fostul premier Ion Sturza cu referire la declarațiile Maiei Sandu făcute ieri la emisiunea „Interpol”. Omul de afaceri i-a sugerat Maiei Sandu să nu aștepte să fie invitată la „tron”, dacă își dorește cu adevărat să se implice în activitatea politică, notează NOI.md.

„Draga Maia, так не бывает (așa ceva nu se întîmplă)! Vă respect foarte mult profesionalismul, tenacitatea și viziunea. Tot ce ați reușit, ați reușit prin muncă și dedicație. Anume din aceste considerente îmi permit un sfat: evitați să vă poziționați ca o «țarevnă» care se așteaptă invitată la tron. Aveți perfectă dreptate: politica e scumpă, incomodă și imorală; iar organizarea de partid – plicticoasă. Dar acesta este traseul, de jos în sus, prin jertfire, implicare, muncă, mersul prin noroi, întîlniri mai puțin plăcute cu oameni nu totdeauna «sofisticați». Așa se face politica. Așa se ajunge la o autoritate durabilă și la credibilitate. Carierele noastre de tehnocrați nu contează mult pentru un proces politic serios. Omenii nu fac politică de dragul amorului, ei vor să-și promoveze idealurile, să acceadă în anumite funcții. Așa că, hai la treabă, punem cu toții umărul la un proiect politic, unul existent deja sau nou. Dacă sîntem oameni serioși și chiar ne pasă...”, a scris Sturza pe o rețea de socializare.

Fostul premier a reiterat că este gata să-i susțină pe tinerii determinați să facă schimbări calitative în Republica Moldova.

„Apelul este retoric, nu aștept neapărat o replică! Încerc, astfel, să «supăr» tinerele speranțe, să le motivez la acțiune, pentru că riscă tot mai mult să rămînă doar speranțe”, a adăugat Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?