Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Începe cea de-a doua fază a investigației „Kroll”

8 oct. 2015,, 10:34   Economie
2423 5

Începe cea de-a doua fază a investigației „Kroll”
Foto: saptamina.com

Cea de-a doua etapă a investigației în cazul fraudelor de proporții din sistemul bancar, care va fi efectuată de companiile „Kroll” și ”Steptoe & Johnson LLP” începe astăzi. Anunțul a fost făcut de Banca Națională, care a precizat într-o notă informativă, că perioada inițială a investigației va constitui 16 săptămîni, după care autoritățile vor decide asupra extinderii investigației și asupra strategiei de recuperare a activelor, informează NOI.md.

Serviciile contractate sînt structurate în așa fel, încît BNM să fie informată cu regularitate cu privire la evoluția investigațiilor pe durata perioadei inițiale, la sfîrșitul căreia se va decide asupra unui termen mai extins de investigație.

Potrivit reprezentanților BNM, companiile „Kroll” și „Steptoe & Johnson” sînt determinate să ofere asistența necesară atît în identificarea și pedepsirea persoanelor implicate, cît și în obținerea unei recuperări financiare maxime posibile.

„BNM face apel către societate să i se ofere echipei timp pentru a-și desfășura lucrările care, implicit, vor fi efectuate în mod confidențial. BNM va fi informată în mod regulat cu privire la progresul investigațiilor și va oferi publicului date suplimentare, atunci cînd va fi necesar”, se mai arată în declarația instituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?