Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Indemnizațiile minime pentru îngrijirea copiilor nu sunt suficiente nici pentru strictul necesar

7 oct. 2015,, 15:25   Societate
3014 2

Peste 60 la sută dintre copiii din Moldova nu sînt asigurați cu o indemnizație
Foto: prinbrasov.com

64,5% din numărul copiilor de la noi din țară primesc o indemnizație minimă lunară de 400 de lei, sumă insuficientă chiar pentru strictul necesar, au menționat reprezentanții Centrului Analitic Independent „Expert-Grup” în cadrul unei conferințe, relatează NOI.md.

Astfel, experții din cadrul Centrului, în urma unui studiu efectuat, au ajuns la concluzia că indemnizațiile oferite pentru concediul de îngrijire a copiilor trebuie mărite. Potrivit lor, astăzi copiii ai căror părinți nu au un salariu primesc o indemnizație de 400 de lei și doar pînă la vîrsta de 1,5 ani, asta în timp ce un copil pînă la un an necesită cheltuieli de circa 618,6 lei lunar, iar copiii în vîrstă de 1-6 ani – de 1327,2 lei.

Cu toate acestea, nici copiii ai căror părinți sînt angajați în cîmpul muncii nu se pot bucura de indemnizații pe măsura necesităților, acestea constituind doar 30% din salariul lunar, adică în medie 1100 de lei, oferiți timp de 3 ani.

Experții susțin că este necesară o majorare a sumei indemnizațiilor în timpul cel mai apropiat și operarea unor modificări în durata concediului de maternitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?