Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

PSRM şi „Partidul Nostru” cer convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului

7 oct. 2015,, 11:55   Politică
3235 7
Foto: noi.md
Partidul Socialiştilor (PSRM) a cerut deputaţilor miercuri, la o acţiune la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, desfăşurarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului, transmiţîndu-le deputaţilor comisiei mape cu subiecte pentru introducerea acestora pe ordinea de zi.

Peste 200 de manifestanţi au scandat "Lupu, Ghimpu şi Filat, toată ţara ne-aţi furat!", "Jos alianţa!".

Preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, a spus că "oamenii au creat coridorul ruşinii şi cer demisia autorităţilor".

"În timpul şedinţei comisiei toţi deputaţii vor primi mape cu subiecte ce trebuie introduse pe agenda Parlamentului şi să fie votate la şedinţă", a menţionat el.

Ceban le-a propus deputaţilor "cît mai curînd să desfăşoare şedinţa Parlamentului", spunînd că "soluţia tuturor problemelor vor fi alegerile parlamentare anticipate".

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a spus: „Proiectele noastre vor fi transmise deputaţilor, care deja de două luni nu se pot aduna pentru sesiunea de toamnă.”

Potrivit lui, "duminică, 4 octombrie, socialiştii au cerut desfăşurarea şedinţei extraordinare, dar deputaţii din AIE-3 au ignorat rugămintea şi nu au venit în Parlament".

Deputatul PSRM Bogdan Ţîrdea a spus că "manifestanţii nu au despre ce să se înţeleagă cu autorităţile".

"Cum poţi negocia cu bandiţii care au acaparat puterea?", a întrebat el.

Consilierul municipal din partea Partidului Nostru Ilian Caşu a afirmat că "scopul acţiunii de protest este demisia autorităţilor".

El consideră că "puterea este controlată de regimul mafiot, din acest motiv nimeni nu iese să vorbească cu manifestanţii".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?