Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Moldova a semnat Acordul de împrumut cu România

7 oct. 2015,, 10:38   Economie
3032 2

Moldova a semnat Acordul de împrumut cu România
Foto: jurnal.md

Acordul privind acordarea unui credit în valoare de 150 de milioane de euro Republicii Moldova de către România a fost semnat în această dimineață, informează NOI.md.

Documentul a fost semnat de ministrul de Externe, Natalia Gherman, și ministrul Finanțelor Publice al României, Eugen Orlando Teodorovici, la Aeroportul Internațional Chișinău.

„Este un împrumut care se acordă în condiții perfect legale. Nu cred că scrie undeva la FMI sau este interzis undeva că un astfel de împrumut nu poate fi acordat unui stat. Este o relație între două guverne, între două țări prietene. Sper ca astfel de acțiuni să mai fie pentru proiecte de investiții de care Republica Moldova are nevoie”, a declarat ministrul român al Finanțelor.

Potrivit premierului Valeriu Streleț, această tranșă de împrumut va fi o sursă de acoperire a deficitului bugetar. „Determinarea exactă a proiectelor unde vor fi cheltuiți acești bani urmează a fi făcută. O parte dintre proiectele investiționale care urmau a fi stopate vor fi menținute parțial. Vom avea posibilitatea de a continua proiectele de infrastructură rutieră”, a punctat Streleț.

Precizăm că împrumutul va fi alocat pentru o perioadă de cinci ani, cu o rată a dobînzii de 1,5 la sută. Prima tranșă de 60 de milioane de euro urmează a fi alocată pînă la finele anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?