X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Investitori vietnamezi, dispuși să vină în Moldova

7 oct. 2015,, 10:45   Economie
3680 3
Foto: madein.md
Moldova și Vietnamul își vor spori cooperarea comercial-economică, inclusiv grație realizării proiectelor investiționale mixte și sosirii în țara noastră a investitorilor vietnamezi care activează în Ucraina vecină. Această înțelegere a fost stabilită în cadrul unei întrevederi susținute de viceministrul Economiei Octavian Calmîc cu ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în Moldova, cu reședința la Kiev, Nguyen Minh Tri, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, principalul subiect al discuției a fost implementarea proiectelor investiționale comune și intensificarea cooperării comercial-economice între Moldova și Vietnam.

În cadrul întrevederii părțile au convenit asupra atragerii investitorilor vietnamezi în Moldova, în special a companiilor care deja activează în Ucraina, precum și asupra creării unor condiții favorabile pentru dezvoltarea relațiilor comerciale în diverse domenii. Un alt subiect al discuției a fost recunoașterea Vietnamului drept o țară cu economie de piață. În acest context, Octavian Calmîc a declarat că Guvernul sprijină această abordare a Vietnamului, însă este necesar să se identifice procedura.

Totodată, Octavian Calmîc a menționat că Guvernul Moldovei este deschis pentru cooperare și salută realizarea proiectelor mixte cu Vietnamul în diverse sectoare ale economiei. Viceministrul Economiei a prezentat delegației din Vietnam instrumentele de atragere a investițiilor, precum sînt facilitățile fiscale și vamale oferite de zonele economice libere din Moldova. Pe de altă parte, diplomatul vietnamez le-a mulțumit autorităților pentru deschidere, menționînd că Moldova este un partener sigur pentru Vietnam.

În finalul întrevederii părțile au convenit să susțină în Vietnam ședința Comisiei interguvernamentale moldo-vietnameze pentru cooperare comercial-economică și științifică în luna noiembrie curent, dar și să organizeze forumuri de afaceri în cadrul cărora investitorii vietnamezi să se poate familiariza cu oportunitățile investiționale ale Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?