X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Streleț dezminte: Moldova va putea accesa fără probleme creditul României

5 oct. 2015,, 15:44   Economie
3490 2

Streleț dezminte: Moldova va putea accesa fără probleme creditul României
Foto : investbag.ru

Informația potrivit căreia Republica Moldova nu va putea beneficia de creditul acordat de Guvernul României pînă nu va semna memorandumul cu FMI este falsă. Premierul Valeriu Streleț, l-a contrazis astfel pe liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, care declara recent că orice stat poate acorda ajutor țării noastre doar după încheierea unui acord cu instituția financiară, notează NOI.md.

„E falsă această informație, a fost o supoziție, o situație care nu trebuia să fie speculată în spațiul public. În discuțiile cu domnul Iohannis am abordat acest subiect. Reacția a fost destul de promptă, a doua zi a avut loc ședința Guvernului României în care s-a anunțat că nu există condiționalități”, a explicat Streleț.

Șeful executivului a dat asigurări că întîrzieri la plata pensiilor și salariilor în acest an nu vor fi admise. „Tăierile de cheltuieli ne vor permite să menținem plata ritmică și fără întîrzieri a plăților din sectorul public. Rata de finanțare din creditul românesc nu este destinată pentru a menține plățile sociale. La venituri suplimentare vom include și prima tranșa de 60 de milioane din partea Guvernului României”, a adăugat Streleț.

Precizăm că Guvernul României a decis să acorde Republicii Moldova un împrumut în valoare de 150 de milioane de euro, pentru o perioadă de cinci ani, cu o rată a dobînzii de 1,5 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?