X 
Eurovision stiri: 512
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Netanyahu: Israelul duce "o luptă până la moarte împotriva terorismului palestinian"

5 oct. 2015,, 02:00   Externe
5493 6

Foto: bigmir.net

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat duminică seară că Israelul "duce o luptă până la moarte împotriva terorismului palestinian" și a ordonat măsuri severe după uciderea a doi israelieni la Ierusalim, transmite AFP. "Aceste măsuri includ printre altele accelerarea demolării caselor teroriștilor", a declarat el într-o înregistrare video difuzată de cabinetul său.

La întoarcerea sa de la New York, unde s-a adresat Adunării Generale a ONU, Benjamin Netanyahu a convocat o ședință la care au participat ministrul apărării, al securității interne și alți funcționari cu rang înalt din cadrul serviciilor de securitate.

El a făcut cunoscut că a dat instrucțiuni "pentru a opri terorismul, a-i descuraja și pedepsi pe autorii atacurilor". Măsurile anunțate permit în special reținerea pe scară mai largă a suspecților fără a fi judecați, întărirea forțelor de securitate la Ierusalim și în Cisiordania ocupată și impunerea de restricții de acces "instigatorilor" pe Esplanada Moscheilor, pe care a denumit-o Muntele Templului, conform tradiției iudaice.

Israelul a luat duminică măsura excepțională de a interzice timp de două zile accesul palestinienilor în Orașul Vechi din Ierusalim ca urmare a două atacuri în care și-au pierdut viața doi israelieni și sporirii tensiunilor în Cisiordania ocupată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?