X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un italian a editat Ghidul vinurilor moldovenești

2 oct. 2015,, 17:00   Societate
4133 0
Итальянец издал Гид по молдавским винам
Foto: noi.md
În Moldova a fost editat primul Ghid al vinurilor, grație inițiativei private a entuziastului și directorului vinotecii wine.md Snejana Zacepa și italianului Carlo Policano, care locuiește în Moldova, comunică NOI.md.

Culegerea conține informație despre 38 de întreprinderi din Moldova. Ar fi fost mai multă, dar nu toate companiile au dorit să participe la proiect, deși aceasta nu le-a costat nimic. Cu regret, această inițiativă n-au dorit să o susțină nici structurile de stat. De aceea editarea Ghidului vinurilor a durat trei ani. Snejana Zacepa a trebuit să soluționeze de sine stătător problemele ce țin de traducerea textului, iar Carlo Policano și-a asumat cheltuielile tipografice.

Grație acestor persoane, vinificația moldovenească pentru prima dată este prezentată într-un atare catalog (în patru limbi – rusă, moldovenească, engleză și italiană). Or, astfel de publicații există în toate țările vinicole. În Italia, spre exemplu, apar zeci în fiecare an.

După cum a menționat la lansarea Ghidului vinurilor Eduard Grama, viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, aceasta trebuia realizată demult și lui îi pare rău că statul nu a participat. Ceea ce trebuia să facem noi a realizat un cetățean străin. Viitorul Ghid al vinurilor va fi editat cu mijloacele Oficiului Național al Viei și Vinului și va prezenta mai multe întreprinderi și vinuri. Se prevede că a doua ediție va fi prilejuită de Ziua Vinului – 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?