X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

PSRM şi Partidul Nostru vor instala o tribună în faţa Primăriei Chişinău

2 oct. 2015,, 16:00   Capitala
2862 5
ПСРМ и "Наша партия" установят перед примэрией Кишинева трибуну
Foto: actualitati.md
Fracţiunea Partidului Socialiştilor şi Partidului Nostru în Consiliul Municipal Chişinău vor instala o tribună în faţa Primăriei, de la care cetăţenii să poată vorbi despre problemele lor primarului capitalei şi angajaților instituţiei.

Preşedintele fracţiunii PSRM, Ion Ceban, a amintit vineri, la şedinţa CMC, convocată de consilierii PSRM şi PN, că "pe 22 septembrie socialiştii i-au cerut lui Dorin Chirtoacă desfăşurarea unei şedinţe a Consiliului pentru a discuta problemele publice, dar şedinţa nu a avut loc".

Potrivit lui, "socialiştii pe parcursul săptămînii se adresau primarului şi fiecare vizită o înregistrau video, pentru a demonstra că atunci cînd capitala are probleme primarul nu poate fi găsit la locul de muncă nici dimineaţa, nici la amiază, nici seara".

"Activitatea Primăriei trebuie să fie transparentă, iar angajaţii acesteia să fie selectaţi pe bază de concurs", a spus Ceban, îndemnîndu-i pe orăşeni de luni să vină la Primărie şi să vorbească de la tribună.

Socialiştii au refuzat cei 2 mii de lei, care le revin consilierilor pentru fiecare şedinţă a CMC, considerînd că aceşti bani pot fi folosiţi pentru rezolvarea unor probleme ale oraşului.

Consilierul municipal din partea Partidului Naţional, Ilian Caşu, a spus că "şedinţele CMC nu sînt jocuri politice, ci încercări de a rezolva problemele oraşului".

Potrivit lui, "la şedinţa precedentă au fost aşteptaţi consilierii liberali şi primarul Dorin Chirtoacă, însă ei nu au venit. Nici astăzi nu sînt în sală".

El consideră că "atît timp cît această guvernare este la cîrma ţării, este greu să obţii justiţie, însă totuşi lupta continuă".

"Dacă autorităţile cred că vom tăcea, vreau să le spun că greşesc", a spus Caşu.

Şedinţa CMC nu a avut loc din lipsă de cvorum. În sală au fost prezenţi 19 consilieri municipali din PSRM şi trei din PN.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?