Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Serebrian: Există anumite temeri legate de ziua de 4 octombrie

2 oct. 2015,, 13:15   Societate
6247 23

Serebrian: Există anumite temeri legate de ziua de 4 octombrie
Foto: europalibera.org

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Franța Oleg Serebrian susține că zvonurile cu privire la ce s-ar putea întîmpla duminică în centrul capitalei trezesc îngrijorare. Potrivit lui Serebrian, faptul că ar putea fi ocupat parterul Parlamentului sau cel al Guvernului, fie și în mod nonviolent, poate fi calificat drept intenție de lovitură de stat. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat portalului Unimedia, notează NOI.md.

„Protestul de la noi este generat de sărăcie, corupție, de frica zilei de mîine, un generator a fost și intenția Guvernului de a ridica prețurile la unele servicii. Asta a generat un val de nemulțumiri. Se simte o stare de tensiune în societate, este o situație alarmantă în legătură cu ce se poate întîmpla în ziua de 4 octombrie. Cel puțin sînt zvonuri că ar putea fi ocupat etajul întîi al Guvernului. Asta miroase a intenție de lovitură de stat”, a explicat diplomatul.

În opinia lui Oleg Serebrian, protestul din această duminică va fi mult mai numeros comparativ cu cel din 6 septembrie. Fostul ambasador mai opinează că, în cazul unor violențe, poliția nu va interveni atît de brutal cum a făcut-o în cadrul manifestațiilor din 7 aprilie 2009.

„După ce s-a întîmplat în 2009, nu cred că poliția va fi foarte curajoasă de data asta. Cred că a luat învățăminte și excesul de zel, pentru că a fost un exces de zel din partea polițiștilor atunci, va fi mai temperat. Teamă mi-i că sub acest pretext unii angajați ai instituțiilor de forță pot găsi o scuză bună pentru a-și îndeplini mai puțin riguros atribuțiile”, a precizat Oleg Serebrian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?